Studio4web

Biciklistički savez Istre osnovan je 1998. godine kako bi ujedinio razmišljana i problematike istarskih biciklističkih klubova, te utvrđivao zajedničke planove razvoja biciklističkog šprta u Istarskoj županiji. Naravno jedan od glavnih ciljeva saveza je i omasovljenje biciklističkog športa u Istri, pogotovo među djecom i mladima, ne samo kao natjecateljkoj disciplini nego i kao rekreativna djelatnost radi zdravijeg načina provođenja vremena.
Cilj saveza je i stvaranje kvalitetnih kadrova koji će se biciklizmom baviti profesionalno ili amaterski ali sa ozbiljnijim pristupo i kvalitetnijim znanjem. Naravno savez ima i zadatak poduzimanja postupaka radi rješavanja statusnih pitanja vrhunskih biciklista i zastupanje zajedničkih stavova istarskih klubova.
Sjedište saveza je od samih početka u najbiciklističnijem gradu Istre koji je ujedno smješten i u geografskoj sredini Istre, naravno pričamo o Pazinu. Od samih početaka savez se bavio i organizacijom raznih biciklističkih manifestacija i pomoć klubovima pri organizaciji istih, tako se stvorila potreba nabavke određene imovine koja i danas služi klubovi pri organizaciji. Tako savez ima vlastiti balon za start/cilj, binu za proglašenje i tranzene za osiguranje prostora.
Prvi predsjednik saveza bio je Denis Ivošević, koji je nakon nekoliko godina vođenje saveza prepustio Ivici Gržiniću, koji je inače jako aktivan bio kao biciklist i nakon toga kao predsjednik i direktor ekipe. 2013. godine predsjedništvo preuzima Mario Pustijanac, koji se isto tako okušao kao bivši biciklist i sportski djelatnik.
Biciklistički savez Istre čine klubovi koji se natjecateljski i rekreativno bave biciklizmom, a podijeljeni su između cestovnog i mtb biciklizma.
Free joomla templates by www.joomlashine.com